Verbindt mensen en ideeën

Kamers met Aandacht

Kamers met Aandacht | Vacature nr. 13522

Taken en werkzaamheden

Heb jij ruimte over in je huis en hart?
Wij zoeken mensen die een kamer willen verhuren aan jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Jongeren die in principe op eigen benen kunnen staan maar nog net dat steuntje in de rug nodig hebben: een kamer mét aandacht!

Je bepaalt zelf hoeveel aandacht je wilt bieden en overlegt samen met de jongere en begeleider op welke wijze dit gebeurt. Misschien vind je het gezellig als een jongere af en toe mee-eet? Lijkt het je leuk om samen te sporten? Of help je liever met de administratie? Sommige jongeren zijn bereid een wederdienst te doen, klusjes in huis, de hond uitlaten of een boodschap. 

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Iedereen met een hart voor jongeren kan vrijwilliger worden. Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe vaak je thuis bent. Elke woonruimte – bij gezinnen of alleenstaanden, in studentenhuizen, gastenverblijven of woongroepen – kan een Kamer met Aandacht worden. 
  • Je moet het leuk vinden om een vorm van aandacht te geven, op welke manier dat bepaal je zelf. 

Interessant of leuk aan deze vacature

  • Je ziet en helpt een jongere zich ontwikkelen op zijn of haar weg naar zelfstandigheid. Je functioneert (niet als hulpverlener of pleegouder)  als huisgenoot, een luisterend oor of een steuntje in de rug.
  • Je bent van betekenis doordat je jongeren net dat laatste duwtje in de rug geeft op weg naar zelfstandigheid. Er kan een duurzame relatie ontstaan, ook wanneer de jongere zelfstandig is gaan wonen komt het vaak voor dat verhuurder en jongere contact blijven houden.
  • Je draagt bij aan het voorkomen van uitval en dakloosheid bij jongeren.
  • Het geeft reuring en gezelligheid in huis.
  • Vaak zijn jongeren ook bereid een wederdienst te leveren: een klusje in huis of tuin, een keer koken, oppassen of de hond uitlaten.

Extra informatie

Maandelijks ontvang je een bedrag aan huur. Een voorwaarde is dat je huurprijs in ieder geval niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie (www.huurcommissie.nl). De max. huurprijs is €450 per maand (incl).

Voor meer informatie voor aanmelding als verhuurder kan een online informatiebijeenkomst worden gevolgd.

Als een jongere en verhuurder zijn gematcht en een contract aangaan, is de coördinator van Kamers met Aandacht de hele huurperiode betrokken en beschikbaar voor vragen en begeleiding van de verhuurder. De ambulant begeleider van de jongere blijft voor de periode van een half jaar in contact met de jongere. 

Voor meer informatie klik hier 

Vrijwilligerswerk
vrijwilligerscontract, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Voor onbepaalde tijd
Ja
Groningen stad / Gemeente Groningen

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Annemiek Kooistra
annemiek@kamersmetaandacht.nl
Mobiel: 0624598342

Informatie over de organisatie

Kamers met Aandacht
Kaap Hoorndreef 66
3563 AW Utrecht
Website: https://www.kamersmetaandacht.nl

Doelstelling organisatie

Als je net op eigen benen staat, heb je vaak nog hulp nodig van familie en vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren? Stichting Kamer... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Door Kamers met Aandacht wordt een zorgvuldige match gemaakt tussen verhuurder en jongere. De verhuurder bepaalt zelf hoeveel aandacht hij wil bieden en overlegt samen met de jongere en begeleider op ... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht