Link050

Kamers met Aandacht

Kamers met Aandacht • vacature nr. 13522

Interessant of leuk aan deze vacature

  • Je ziet en helpt een jongere zich ontwikkelen op zijn of haar weg naar zelfstandigheid. Je functioneert (niet als hulpverlener of pleegouder) als huisgenoot, een luisterend oor of een steuntje in de rug.
  • Je bent van betekenis doordat je jongeren net dat laatste duwtje in de rug geeft op weg naar zelfstandigheid. Er kan een duurzame relatie ontstaan, ook wanneer de jongere zelfstandig is gaan wonen komt het vaak voor dat verhuurder en jongere contact blijven houden.
  • Je draagt bij aan het voorkomen van uitval en dakloosheid bij jongeren.
  • Het geeft reuring en gezelligheid in huis.
  • Vaak zijn jongeren ook bereid een wederdienst te leveren: een klusje in huis of tuin, een keer koken, oppassen of de hond uitlaten.

Taken en werkzaamheden

Heb jij ruimte over in je huis en hart?
Wij zoeken mensen die een kamer willen verhuren aan jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Jongeren die in principe op eigen benen kunnen staan maar nog net dat steuntje in de rug nodig hebben: een kamer mét aandacht!

Je bepaalt zelf hoeveel aandacht je wilt bieden en overlegt samen met de jongere en begeleider op welke wijze dit gebeurt. Misschien vind je het gezellig als een jongere af en toe mee-eet? Lijkt het je leuk om samen te sporten? Of help je liever met de administratie? Sommige jongeren zijn bereid een wederdienst te doen, klusjes in huis, de hond uitlaten of een boodschap.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Iedereen met een hart voor jongeren kan vrijwilliger worden. Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe vaak je thuis bent. Elke woonruimte - bij gezinnen of alleenstaanden, in studentenhuizen, gastenverblijven of woongroepen - kan een Kamer met Aandacht worden.
  • Je moet het leuk vinden om een vorm van aandacht te geven, op welke manier dat bepaal je zelf.

Extra informatie

Maandelijks ontvang je een bedrag aan huur. Een voorwaarde is dat je huurprijs in ieder geval niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie (www.huurcommissie.nl). De max. huurprijs is €450 per maand (incl).

Voor meer informatie voor aanmelding als verhuurder kan een online informatiebijeenkomst worden gevolgd.

Als een jongere en verhuurder zijn gematcht en een contract aangaan, is de coördinator van Kamers met Aandacht de hele huurperiode betrokken en beschikbaar voor vragen en begeleiding van de verhuurder. De ambulant begeleider van de jongere blijft voor de periode van een half jaar in contact met de jongere.

Voor meer informatie klik hier

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen vrijwilligerscontract, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Groningen stad / Gemeente Groningen

Informatie over de organisatie

Kamers met Aandacht
Kaap Hoorndreef 66
3563 AW Utrecht
Website: https://www.kamersmetaandacht.nl

Print