Link050

Praatmaatje

Spoed
Vanhulley BV • vacature nr. 13785

Interessant of leuk aan deze vacature

Quote Praatmaatje:
Vanochtend heb ik kennisgemaakt met mijn nieuwe praatmaatje voor het komende studiejaar. Een enthousiaste vrouw uit Guinee die veel zin heeft om met haar opleiding aan het Noorderpoort en haar leer- en werktraject bij Vanhulley te beginnen. Samen gaan we wekelijks aan de slag met taaltips en huiswerk maar we gaan vooral veel en gezellig praten. Woensdag mag ik weer!
#praatmaatje #powervrouwen #ontwikkeling #opleiding #leerwerktraject #vrijwilligerswerk #energiegever #VanHulley

Taken en werkzaamheden

Praatmaatjes heten bij ons niet voor niets Praatmaatjes. Het zijn mensen die graag een praatje maken. Ze zijn méér dan taalcoaches; het zijn gezellige gesprekspartners!
Bij ons gaat het niet alleen maar om het hameren op de d'tjes en t'tjes. Het gaat om het hebben van een leuk gesprek over dingen die jíj interessant vindt!
Waarom we hier naar op zoek zijn? Veel van de vrouwen bij Vanhulley spreken thuis vooral hun moedertaal. Daarom vinden wij het extra belangrijk dat ze bij Vanhulley Nederlands kunnen spreken, en dat op een gezellige en ontspannen manier.

Opzet:
De bedoeling is dat de Praatmaatjes de vrouwen bij de Nederlande taal ondersteunen op een manier die bij jou, maar ook bij de vrouw past. Het kan bijvoorbeeld dat een krantenartikel als basis voor de les dient of dat jullie er een taalboek bij pakken. Maar gewoon een leuk gesprek, bijvoorbeeld over de school van de kinderen, cultuur, muziek, eten, etc. het kan allemaal! Je bent dus meer ‘maatje’ dan taalcoach. Bij Vanhulley is lesmateriaal aanwezig met taalopdrachten en boekjes met bepaalde thema’s. Bij elke vrouw past weer een andere benadering, het gaat echt om maatwerk. Het kan dus naar eigen inzicht worden ingevuld. Mocht dit lastig zijn kunnen we hier uiteraard bij helpen.

Locatie:
De locatie is in het atelier van Vanhulley (Metaallaan 255 in Groningen). Andere opties zijn een wandeling (in de stad) of afspreken op locatie. Dit kan in een openbare ruimte. Of eventueel, in overleg, bij de vrouw of bij jou thuis.

De duur van jullie contact:
We plannen één uur Nederlandse conversatieles in voor alle vrouwen die hier behoefte aan hebben. Dit geven ze zelf aan. Vanhulley plant vervolgens een eerste kennismakingsgesprek met jou in van ongeveer 45 minuten. Vervolgens prikken we bij voorkeur een vast moment in de week.


Vaardigheden en kwaliteiten

Vooral affiniteit met:

  • De Nederlandse taal!
  • Vrouwen met een moeilijke positie op de arbeidsmarkt.
  • Vrouwen met een migratie-achtegrond.

Extra informatie

Kan je je hierin vinden, ben je geïnteresseerd en wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar elza@vanhulley.com en dan maken we een afspraak.

Meer weten om hoe het is om als vrijwilliger te werken bij Vanhulley? Lees hier de ervaringen

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen reiskosten
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 2 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Vanhulley atelier

Informatie over de organisatie

Vanhulley BV
MAGMA Metaallaan 255
9743 PK Groningen
Website: http://www.vanhulley.com

Print