Link050

Medewerker Restoring Family Links

Rode Kruis • vacature nr. 13800

Interessant of leuk aan deze vacature

Het Rode Kruis, dat zijn we allemaal. Met elkaar zijn we een wereldwijd netwerk van mensen. Een collectief dat samenwerkt met een doel: mensen in nood helpen. Zonder vrijwilligers is het Rode Kruis nergens. Als vrijwilliger sta jij er wanneer dat nodig is, want in tijden van nood staat niemand alleen.
Niet weten waar je vader, moeder, broer of zus is. Dat is elk jaar voor duizenden mensen de harde realiteit. Zij zijn het contact met hun dierbare verloren als gevolg van:

 • Een oorlog.
 • Een conflict.
 • Een natuurramp.
 • Door migratie.

Waar begin je met zoeken?
Het Rode Kruis helpt met het zoeken naar vermiste familieleden en het herstellen van het contact. Dat doen we samen met het Internationale Rode Kruis Comité (ICRC) en alle nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen. Met behulp van dit netwerk kunnen we op veel plaatsen in de wereld een zoektocht beginnen. Wil jij bijdragen bij het vinden en in contact brengen van familie? Dan is deze functie bij Restoring Family Links (RFL) iets voor jou!

Taken en werkzaamheden

Wat ga je doen?
Als Restoring Family Links vrijwilliger ontvang je de hulpvragers op een kantoor van het Rode Kruis, voer je gesprekken (al dan niet via een tolk) en vul je samen een digitaal (opsporings) formulier in. Je informeert daarbij de hulpvrager over de (on)mogelijkheden van de RFL-diensten. Daarnaast onderhoud je contacten met hulpvragers en met de beroepskrachten op de afdeling Migratie en RFL over de voortgang van een hulpverzoek. Je zorgt ervoor dat de (tussentijdse) resultaten van het hulpverzoek tijdig worden teruggekoppeld. Je bent tevens verantwoordelijk voor de administratie van opsporingsverzoeken in het CRM-registratiesysteem.

Minimale opleidingsniveau: lbo/mavo/vmbo

Vaardigheden en kwaliteiten

Wie ben jij?

 • Je hebt affiniteit met hulpvragers met diverse achtergronden en kunt goed grenzen stellen.
 • Je bent communicatief vaardig, geduldig en hebt een groot empathisch vermogen.
 • Je kunt goed in teamverband werken, feedback geven en ontvangen.
 • Je kunt ordelijk en systematisch werken, daarbij overzicht houdend op steeds veranderende informatie.

Wat verwachten we?

 • Jij kunt goed omgaan met een computer, Microsoft Office 365-pakket, het internet en bij voorkeur bekend met een registratiesysteem en/of CRM.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, kennis van een derde taal is een pré.
 • Je bent bereid te reizen (m.n. binnen de regio).
 • Je bent minimaal één jaar beschikbaar te zijn voor vijf tot acht uur per week, voornamelijk op de maandagen.

Wat bieden we?

 • Zinvol, leerzaam en interessant vrijwilligerswerk.
 • Trainingen om het werk goed uit te kunnen voeren en onbeperkt toegang tot een online e-learning platform.
 • Een gedreven team van vrijwilligers en beroepskrachten om mee samen te werken.
 • Een prettige werkomgeving met een internationaal karakter.
 • Reiskostenvergoeding op declaratiebasis indien nodig.

Extra informatie

Een van de oudste en wereldwijd aangeboden Rode Kruis-diensten is Restoring Family Links (RFL). RFL valt onder de afdeling Migratie en Restoring Family Links en wordt aangestuurd vanuit het Verenigingskantoor in Den Haag. In het land zijn er in totaal zes vrijwilligersteams werkzaam: in Groningen, Arnhem, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Voor ons team in Noord zoeken wij z.s.m een vrijwilliger die graag wil bijdragen aan deze bijzondere Rode Kruis dienst. Het team in Groningen is werkzaam op maandag.
Geïnteresseerd?
Volg je hart en reageer nu. Vertel meer over jezelf en stuur je motivatie en cv naar tvm.noord@rodekruis.nl. Wij gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Heb je nog vragen? Meer informatie over RFL is te vinden via https://youtu.be/KCL7HLRIJNc en www.rodekruis.nl/rfl of neem contact op met de coördinator via coordinatorrfl@redcross.nl.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, vrijwilligerscontract, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 5 uur, maximaal 8 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
maandagochtend, maandagmiddag
Locatie Districtskantoor Rode Kruis Groningen

Informatie over de organisatie

Rode Kruis
Atoomweg 2b
9743 AK Groningen
Website: https://www.rodekruis.nl/groningen/

Print