Link050

Taalvrijwilliger basaal Nederlands op een azc

Centraal Orgaan opvang Asielzoekers • vacature nr. 13823

Interessant of leuk aan deze vacature

Als taalvrijwilliger op het azc kom je in aanraking met veel verschillende culturen. Aan de Europaweg wonen onder andere mensen uit Syrië, Jemen en Turkije, maar ook mensen uit bijvoorbeeld Columbia, China en Nigeria. De doelgroep is dus erg divers. Daarnaast geven wij je veel ruimte om eigen invulling aan de lessen te geven, zolang het maar te maken heeft met het leren van de Nederlandse taal. In het verleden hebben wij bijvoorbeeld ook vrijwilligers gehad die een les hebben gespendeerd aan een stadswandeling door Groningen of die in het kader van Nederlands voedsel leren kennen, een les samen zijn gaan koken. Dit is uiteraard geen vereiste, maar net wat jou leuk lijkt!

Taken en werkzaamheden

Wij zullen in gesprek gaan met jou als vrijwilliger om te kijken wat voor jou prettig is. Denk hierbij aan de groepsgrootte (vaak tussen de 6 - 15 personen) en de samenstelling van de groep (mannen en/ of vrouwen). Het is de bedoeling dat jij basaal Nederlands aan je groepje gaat geven, minimaal 1x per week. Dit kan aan de hand van bestaand lesmateriaal, maar als je hier zelf goede ideeën over hebt staan wij daar ook voor open. In overleg is er een heleboel mogelijk!

Vaardigheden en kwaliteiten

Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Extra informatie

Voor meer vragen kun je altijd contact opnemen met Laura Doeven (lauradoeven@coa.nl, 0621195045) of Ineke Hoekstra (inekehoekstra@coa.nl, 0650194774). We kijken uit naar je reactie!

Meer weten over hoe het is om als vrijwilliger als taalondersteuner te werken? Lees het hier

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 2 uur, maximaal 20 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie AZC Groningen Europaweg

Informatie over de organisatie

Centraal Orgaan opvang Asielzoekers
Europaweg 8
9723 AS Groningen
Website: https://www.coa.nl/nl/locatie/groningen-europaweg

Print