Verbindt mensen en ideeën

Studentenvrijwilligers voor Move in 1 dag!

Stichting Move Groningen | Vacature nr. 9672

Taken en werkzaamheden

Wil jij als student met kinderen werken, nieuwe contacten opdoen, een maatschappelijke bijdrage leveren en je projectvaardigheden ontwikkelen?! Neem dan deel aan Move in 1 dag! In één dag of meerdere dagdelen kunnen jij en je vriend(in), huisgenootje, studiegenootje of teamgenoot al het verschil maken voor vele kinderen!

De kinderen (8-12 jaar) gaan aan de slag met het bedenken en uitvoeren van een actie om de wijk waarin zij leven wat fijner te maken. Eerst gaan de kinderen op zoek naar en in gesprek over thema’s die spelen in de wijk, leren ze hun talenten kennen, en werken ze een projectidee uit. Daarna voeren ze dit project ook echt uit en vieren ze dit met een feestelijke afsluiting! Voorbeeldprojecten zijn een afval-opruimmiddag, complimentjes uitdelen aan buurtbewoners of het maken van een muurschildering! Onder begeleiding van jou als vrijwilliger ontdekken zij hoe ze kunnen bijdragen aan hun leefomgeving en kunnen ze trots zijn op zichzelf!

Minimale opleidingsniveau: hbo/wo

Vaardigheden en kwaliteiten

Wij zijn op zoek naar studenten die het leuk vinden om kinderen te laten ontdekken hoe zij de wereld kunnen veranderen, die zich maatschappelijk willen inzetten, die communicatief sterk zijn en goed in teamverband kunnen werken. De student:

  • Is proactief;
  • Voelt zich verantwoordelijk voor het project;
  • Is ondernemend en enthousiast;
  • Vindt het leuk om met kinderen te werken;

Interessant of leuk aan deze vacature

Wij zoeken studenten die het leuk vinden om deel te nemen aan onze projectenpoule. Dit is geheel vrijblijvend. Indien er een project gepland staat, krijg je hierover een mail en kan je je alleen of samen met iemand anders aanmelden om dit project te begeleiden. Voorafgaand krijg je een korte training en daarna ben je klaar om te starten! Lijkt het je leuk om je in te zetten voor de wijk, je projectvaardigheden te verbeteren, en kinderen te laten ontdekken wat zij in hun mars hebben?!

Mail voor meer informatie of om je aan te melden naar groningen@stichtingmove.nl!

Vrijwilligerswerk
scholing, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Korte klus
minimaal 4 uur, maximaal 5 uur
Nee
Basisschool/buitenschoolse opvang

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Iris Koelmans
groningen@stichtingmove.nl
Mobiel: 0681657372

Informatie over de organisatie

Stichting Move Groningen
Eikenlaan 288-1
9741 EW Groningen
Website: https://stichtingmove.nl

Doelstelling organisatie

Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Samen met de hulp van studenten zetten de leerlingen een maatschappelijk project op, van buurtfeest tot graffiti-kunstwerk. Hierdoor ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de s... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht