Verbindt mensen en ideeën

YFU zoekt gastgezinnen voor buitenlandse scholieren

YFU Nederland | Vacature nr. 9962

Taken en werkzaamheden

Make the world your home: word gastgezin van een buitenlandse scholier! Elk jaar komen tientallen buitenlandse scholieren naar Nederland om kennis te maken met ons gezinsleven, taal en cultuur. Zij volgen een schooljaar/semester aan een reguliere middelbare school.
Voor deze scholieren zoekt YFU enthousiaste gastgezinnen die hun huis en hart willen opstellen. Tegelijkertijd maakt uw gezin kennis met de cultuur van uw gastkind; een buitenlandse blik laat u anders kijken tegen uw eigen gewoontes. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is een oudere gastbroer of zus uit een ander land een zeer bijzondere ervaring. Bovenal is een vriendschap voor het leven zo geboren.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • U wilt graag u uw leven en cultuur met een ander delen.
  • Het gastkind is geen visite, maar draait mee in het dagelijkse gezinsleven.
  • We vragen van u kost en inwoning; de scholier is zelf verantwoordelijk voor alle persoonlijke uitgaven, zoals zak-, kleed- en schoolgeld.
  • Waar u woont of hoeveel ruimte beschikbaar is, is van minder belang.
  • Zoals één van onze gastmoeders zegt: als je ruimte hebt  in je hart, dan vind je altijd de ruimte in je huis!

Interessant of leuk aan deze vacature

Dankzij een wereldwijd netwerk van YFU organisaties hebben al meer dan 260.000 uitwisselingsscholieren en gastgezinnen, in zo’n 50 landen, een andere cultuur van binnenuit mogen ervaren. Daardoor kijken zij ook met andere ogen naar de eigen cultuur.

Extra informatie

Wie zijn onze scholieren? De scholieren zijn tussen de 15 en 18 jaar en hebben verschillende culturele achtergronden. Een gastgezin kiest op basis van interesses, hobby’s en karakter welk gastkind het beste past bij de gezinssituatie. 
Wie zijn onze gastgezinnen? Onze gastgezinnen zijn divers; wij sluiten niemand bij voorbaat uit. U bent een (één-ouder) gezin (met/zonder kinderen). Daarnaast bent u geïnteresseerd in andere culturen en kunt u jongeren motiveren.


Vrijwilligerswerk
WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten
Voor onbepaalde tijd
Ja
eigen regio vrijwilliger

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Anniek Cnossen
contact@yfu.nl
0850782305

Informatie over de organisatie

YFU Nederland
Recht Boomssloot 87 hs
1011 CX Amsterdam
Website: http://www.yfu.nl

Doelstelling organisatie

Youth for Understanding (YFU) is een internationale non-profit vrijwilligersorganisatie die jongeren al ruim 70 jaar de mogelijkheid biedt om een schooljaar, semester of zomer op uitwisseling te ... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

YFU biedt Nederlandse jongeren de mogelijkheid om naar een buitenlandse High School of College te gaan en te wonen bij een lokaal gastgezin. Daarnaast komen buitenlandse scholieren in Nederland wonen ... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht