Link050

YFU zoekt gastgezinnen voor buitenlandse scholieren

YFU Nederland • vacature nr. 9962

Interessant of leuk aan deze vacature

Dankzij een wereldwijd netwerk van YFU organisaties hebben al meer dan 260.000 uitwisselingsscholieren en gastgezinnen, in zo’n 50 landen, een andere cultuur van binnenuit mogen ervaren. Daardoor kijken zij ook met andere ogen naar de eigen cultuur.

Taken en werkzaamheden

Make the world your home: word gastgezin van een buitenlandse scholier! Elk jaar komen tientallen buitenlandse scholieren naar Nederland om kennis te maken met ons gezinsleven, taal en cultuur. Zij volgen een schooljaar/semester aan een reguliere middelbare school.
Voor deze scholieren zoekt YFU enthousiaste gastgezinnen die hun huis en hart willen opstellen. Tegelijkertijd maakt uw gezin kennis met de cultuur van uw gastkind; een buitenlandse blik laat u anders kijken tegen uw eigen gewoontes. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is een oudere gastbroer of zus uit een ander land een zeer bijzondere ervaring. Bovenal is een vriendschap voor het leven zo geboren.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • U wilt graag uw leven en cultuur met een ander delen.
  • Het gastkind is geen visite, maar draait mee in het dagelijkse gezinsleven.
  • We vragen van u kost en inwoning; de scholier is zelf verantwoordelijk voor alle persoonlijke uitgaven, zoals zak-, kleed- en schoolgeld.
  • Waar u woont of hoeveel ruimte beschikbaar is, is van minder belang.
  • Zoals één van onze gastmoeders zegt: als je ruimte hebt in je hart, dan vind je altijd de ruimte in je huis!

Extra informatie

Wie zijn onze scholieren? De scholieren zijn tussen de 15 en 18 jaar en hebben verschillende culturele achtergronden. Een gastgezin kiest op basis van interesses, hobby’s en karakter welk gastkind het beste past bij de gezinssituatie.
Wie zijn onze gastgezinnen? Onze gastgezinnen zijn divers; wij sluiten niemand bij voorbaat uit. U bent een (één-ouder) gezin (met/zonder kinderen). Daarnaast bent u geïnteresseerd in andere culturen en kunt u jongeren motiveren.


Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie eigen regio vrijwilliger

Informatie over de organisatie

YFU Nederland
Recht Boomssloot 87 hs
1011 CX Amsterdam
Website: http://www.yfu.nl

Print