Verbindt mensen en ideeën

Nederlandstalige gesprekspartners voor internationals

International Welcome Center North | Vacature nr. 10724

Taken en werkzaamheden

Lijkt het je leuk om een international te helpen met Nederlands oefenen, en zich meer thuis te voelen in de stad? Is je Nederlands in orde en heb je tijd om regelmatig (ongeveer één keer per week of twee weken) af te spreken? Meld je dan aan als My Local Friend!

My Local Friend (een project van International Welcome Center North) koppelt mensen eén-op-eén: een vrijwilliger (die goed Nederlands spreekt) met een international (die graag Nederlands wil oefenen).Vervolgens spreken jullie, op eigen initiatief, regelmatig af voor een gesprek.

Je kan bijvoorbeeld met je international over de markt lopen, een museum bezoeken, of een kopje koffie drinken in een café of gewoon thuis. Het gaat niet om taalles, maar om een praatje maken. De organisatie is altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning.

Vaardigheden en kwaliteiten

Heb je interesse in andere mensen en culturen en vind je het leuk om een gesprek te voeren en een ander te ondersteunen in hun Nederlands? Meer is er niet nodig om deel te nemen aan My Local Friend!

Interessant of leuk aan deze vacature

Als vrijwilliger bij My Local Friend leer je mensen uit andere landen kennen en help je mensen om zich meer thuis te voelen in Groningen. Je bepaalt zelf je beschikbaarheid en op welke manier je afspreekt met je maatje. 

Extra informatie

My Local Friend biedt informele hulp aan anderstaligen die beter Nederlands willen leren spreken. Zij zijn afkomstig uit alle werelddelen en wonen om verschillende redenen in Nederland, bijvoorbeeld voor hun werk of studie. Sommigen spreken al redelijk goed Nederlands, anderen nog maar een klein beetje. Wel moet iedere nieuwe Groninger in staat zijn een eenvoudig gesprek te voeren, want het punt van My Local Friend is het oefenen van Nederlands door middel van gesprekken. Eén ding hebben de nieuwe Groningers in ieder geval gemeen: ze willen graag in contact komen met mensen die al langer in Nederland wonen en met wie ze de kans krijgen om eens rustig Nederlands te praten en te oefenen.

Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
ongevallenverzekering
Voor onbepaalde tijd
minimaal 1 uur, maximaal 5 uur
Ja
Flexibel

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Maaike Ridder
mylocalfriend@iwcn.nl
0503677197

Informatie over de organisatie

International Welcome Center North
Gedempte Zuiderdiep 98
9711 HL Groningen
Website: https://iwcn.nl/

Doelstelling organisatie

Internationals zich thuis te laten voelen in Groningen!

Belangrijkste activiteiten

My Local Friend (Nederlands taalondersteuning en sociaal connecties), FietsFriend (verkeersregels workshops, een op een lessen en rondleidingen in de provincie) en Welcome Walks (rondleidingen in de w... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht