Link050

Opruimcoach - Wat maakt jouw huis - jouw thuis?

Spoed
WerkPro Welzijn • vacature nr. 12660

Interessant of leuk aan deze vacature

Als opruimcoach ondersteun je inwoners van de gemeente Groningen, die door verschillende redenen te maken hebben met een huis dat (relatief) vol staat met huisraad waar de bewoner, door de hoeveelheid en/of het missen van praktische opruimplekken, niet meer van kan genieten. Vaak is de bewoner het overzicht kwijt geraakt.

Als vrijwilliger maak je onderdeel uit van het vrijwillige Opruimcoach team van gemiddeld 25 opruimcoaches. Je werkt zelfstandig met de bewoner in zijn/haar/diens thuissituatie. Als startende Opruimcoach word je wat meer begeleid door de coördinator. Ook neem je deel aan de intervisie bijeenkomsten en kun je gratis workshops en trainingen volgen via ontwikkellink.

Taken en werkzaamheden

Wie teveel spullen in huis heeft, kan het overzicht kwijtraken en de behoefte hebben om ruimte te maken. Maar hoe pak je dit aan? Een vrijwillige opruimcoach van WerkPro gaat samen met de bewoner aan de slag met het opruimen, uitzoeken en ordenen van spullen. Net zolang totdat men weer trots is op de woonomgeving en zich weer "thuis" voelt. De ondersteuning voor de bewoner is gratis, men heeft geen indicatie nodig en is bedoeld voor gemotiveerde bewoners met een smalle beurs.

Vaardigheden en kwaliteiten

Als opruimcoach ben je:

  • Sociaal en respectvol.
  • Een goede luisteraar.
  • Flexibel en creatief.
  • In staat om de eindregie bij de cliënt te laten.
  • Zelfstandig en betrouwbaar.
  • Goed in het omgaan met (mogelijke) weerstanden.
  • Beschikbaar voor langere trajecten (meestal 6-12 maanden).

Ervaring is een plus, maar niet vereist. Als je empathisch en toegewijd bent, nodigen we je uit om te reageren en deel uit te maken van het opruimcoachteam!

Extra informatie

Je komt terecht in een organisatie waar ruimte is voor eigen inbreng en voor gezelligheid. Wil je weten hoe we dat doen bekijk dan dit filmpje https://youtu.be/dPF2AYItE78 waarin twee opruimcoaches, twee opruimadressen (bewoners) een opruimcoach en de coordinator uitleggen wat ze doen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marja Wolthuizen via opruimcoach@werkpro.nl
Meer info: https://www.werkpro.nl/opruimcoach/

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Participatiebaan
Voorzieningen WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract, vrijwilligersvergoeding, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 2 uur, maximaal 16 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie In de Gemeente Groningen ga je in de verschillende wijken op huisbezoek

Informatie over de organisatie

WerkPro Welzijn
Zilverlaan 2
9743 RK Groningen
Website: http://www.werkpro.nl

Print