Verbindt mensen en ideeën

Fondsenwerver kunst

Organisatie: Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) | Vacature nr: 11377

iedereen
administratie, kantoor en baliewerk, bezoekwerk, culturele en creatieve activiteiten
in overleg
In overleg

Taken en werkzaamheden

Fijn dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij onze “Kunst Commissie Hoogkerk” (KCH). De KCH is een commissie die dit jaar al 25 jaar actief is en 5 leden telt. De KCH werkt daarbij in de gedachte van het bekende Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg. Door toedoen van onze commissie zijn er vele kunstwerken in Hoogkerk gerealiseerd.
 De KCH kenmerkt zich door een prettige sfeer, een enthousiast team, waar iedereen zich welkom voelt en iedereen de mogelijkheid krijgt op zijn/haar niveau een (zelfstandige) bijdrage te leveren. Samen houden we de open, gezellige sfeer voor onze commissie in stand.

Taak- en functieomschrijving:

 • Al de benodigde werkzaamheden om fondsen te werven bij organisaties die in overeenstemming zijn met ons kunstproject. Hiertoe dienen de juiste fondsen te worden geselecteerd, contacten mee worden gelegd, aangeschreven en de voortgang daarvan bewaakt t/m het moment dat de gevraagde informatie/definitieve beslissing door de KCH ontvangen is. Jouw werkzaamheden eindigen als de benodigde fondsen behaald zijn.
 • Het maken en bijhouden van een overzichtelijk administratie van de fondsenwerving.
 • Het opstellen van een planning waarbij de startdatum, van de feitelijke opdracht tot de realisatie van het Entreekunstwerk, haalbaar moet zijn.
 • Het communiceren van de uitgevoerde werkzaamheden, de voortgang en het melden van (mogelijke) wetenswaardigheden in relatie tot hetgeen in de taakomschrijving is vermeld.
 • Het bijwonen van maandelijkse vergadermomenten en het evt. noodzakelijk tussentijds overleg.

Vaardigheden en kwaliteiten

 • We verwachten dat je praktisch ingesteld bent, makkelijk benaderbaar bent en op vlotte wijze kunt communiceren in duidelijke bewoordingen.
 • Kunt beschikken over een computer (o.i.d.), waarmee je de benodigde administratie kunt doen middels het standaard Microsoft Office softwarepakket.
 • Correcte zakelijke brieven kunt opstellen.
 • Flexibel kunt verplaatsen.
 • Je een teamplayer bent.

Interessant of leuk aan deze vacature

 • Een nieuwe uitdaging.
 • Een zinvolle tijdsbesteding die iets oplevert voor alle bewoners van Hoogkerk.
 • Een mogelijkheid om iets te doen waarbij jij je kennis op vrijwillige basis kunt uitdragen.
 • Een manier waarop jij kunt bijdragen aan het tot stand komen van ons uit de kluiten gewassen kunstproject “Entreekunstwerk".
 • Een tijdsbesteding waarbij je veel zelfstandig in contact staat met Fondsen als met leden van de KCH.
 • De mogelijkheid om je netwerk op te bouwen en te ontdekken.

Dan ben jij bij ons op de juiste plek! We zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven en integere vrijwilliger die onze commissie komt versterken. Je kunt heel specifiek binnen de commissie een uitermate nuttige rol vervullen en zo je bijdrage leveren aan onze commissie zodat we d.m.v fondsenwerving ons “Entreekunstwerk” kunnen realiseren.
We bieden je de kans je sterke punten en talenten maximaal te ontplooien, maar laten je ook vrij in de invulling van je rol als vrijwilliger en stemmen de tijdsinvestering die dit vraagt nauwkeurig met je af. De periode waarbij we graag van je tijd en kennis gebruik willen maken is in principe voor een periode van ongeveer 3 tot 4 maanden. Maar om evt. als volwaardig lid van de KCH toe te treden behoort tot de mogelijkheid.

Extra informatie

Als het beschreven doel is gehaald, waarmee de benodigde fondsen zijn gehaald om het Entreekunstwerk te kunnen realiseren, bestaat de mogelijkheid om met nader te bespreken taken de KCH structureel te ondersteunen.

Ben jij de persoon die we zoeken en kan je niet wachten om je bijdrage te leveren aan onze commissie? Neem dan contact op met ons secretariaat, waar ze je verder informeren over de taken als vrijwilligerswerk bij de KCH.

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH)
Zuiderweg 70/5
9744 AP Groningen
Website: http://www.hoogkerkonline.nl


Contactpersoon vacature

Naam: Dhr. Harm Havinga
E-mail: info@vwhoogkerk.nl
Telefoon: 0505590208
Mobiel: 0613211151
Bereikbaar: wisselende tijden

Terug naar vacatureoverzicht