Verbindt mensen en ideeën

Gastgezin uitwisselingsscholier

Organisatie: AFS Nederland | Vacature nr: 7139

jongeren 16 tot 23 jaar
culturele en creatieve activiteiten, coaching en mentoring, maatjeswerk, persoonlijke aandacht
in overleg
minimaal 5 uur, maximaal 10 uur
WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract, reiskosten
Thuis / aan de keukentafel

Taken en werkzaamheden

We zoeken gastvrije gezinnen die het leuk lijkt een uitwisselingsscholier in huis en hart op te nemen. 10 enthousiaste scholieren tussen de 15 - 18 jaar oud komen in augustus naar Groningen om een trimester of een schooljaar in onze provincie door te brengen.
Ze wonen bij een gastgezin, gaan naar school en leren zo snel de taal. Een AFS scholier draait gewoon mee in het gezin, met alle rechten en plichten. Het gezin zorgt voor kost en inwoning, de scholier heeft zelf zakgeld voor activiteiten en de organisatie zorgt voor verzekering en schoolkosten. Gastgezinnen worden begeleid door vrijwilligers in de omgeving. 

Vaardigheden en kwaliteiten

Een gastgezin is gastvrij, flexibel, warm en heeft belangstelling voor andere mensen en culturen. Alle soorten gezinnen zijn welkom - want al onze uitwisselingsscholieren zijn uniek. We kijken samen wie het beste bij het gastgezin past.

Interessant of leuk aan deze vacature

Het is een geweldige ervaring om thuis kennis te maken en een band op te bouwen met een enthousiaste  scholier die het aandurft om de veilige thuisomgeving achter zich te laten om een heel nieuw tijdelijk leven op te bouwen in een ander land. Als gezin leer je veel over jezelf, de cultuur van je gastkind en ook over je eigen omgeving die er voor een gastkind heel bijzonder uitziet. Na hun jaar in Nederland blijven de contacten meestal bestaan: je krijgt er een bonuszoon of - dochter bij. Banden voor het leven dus!

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

AFS Nederland
Lewestraat 14
9953 PT Baflo
Website: http://www.afs.nl


Contactpersoon vacature

Naam: Erika Schoonhoven
E-mail: AFS.Noord.Nederland@gmail.com
Telefoon: 0595401620
Mobiel: 0652450089
Bereikbaar: alle dagen tussen 8.30 tot 19.30

Terug naar vacatureoverzicht