Verbindt mensen en ideeën

Maatje voor kind/tiener met FAS

Organisatie: Het Witte Bos/ FAS-project | Vacature nr: 10504

jongeren 12 tot 16 jaar, mensen met een verstandelijke beperking
maatjeswerk, persoonlijke aandacht
in overleg
minimaal 1 uur, maximaal 4 uur
WA-verzekering, onkostenvergoeding, reiskosten
Huis van het kind en omgeving

Taken en werkzaamheden

Wij van het FAS-project zijn op zoek naar studenten die een maatje willen worden van een kind met Foetaal Alcohol Syndroom (FAS). Deze kinderen zijn zowel fysiek als mentaal beschadigd ten gevolge van het alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap. Kinderen met FAS zijn vaak heel openhartig en spontaan, maar ook erg kwetsbaar. Ze hebben een verstoorde gewetensontwikkeling, kennen geen grenzen en zijn erg beïnvloedbaar. Daardoor vormen ze makkelijke slachtoffers en kunnen ze consequenties niet goed overzien. Hierdoor hebben ze veel moeite om een plek te vinden in de maatschappij. Ze kunnen dus wel wat extra ondersteuning en aandacht gebruiken!

Vaardigheden en kwaliteiten

Als maatje word je gekoppeld aan een kind/tiener met FAS (6-18 jaar). Ongeveer twee keer per maand brengen jullie samen een middag met elkaar door. Het project draait om het thema: Mijn wereld. Samen met het kind ga je zijn/haar sociale wereld in kaart brengen. Om jullie hierbij te helpen, gebruik je 'het Wereldboek'. Dit boek is speciaal gemaakt voor FAS-kinderen, om zichzelf en hun sociale netwerk beter te leren kennen en begrijpen. Het komt vol te staan met herinneringen, grapjes en weetjes over de mensen om hen heen. Als maatje begeleid je het kind hierbij. Het kind kan bij jou terecht met zijn verhaal en samen onderneem je leuke activiteiten. Wij ondersteunen je hierbij en organiseren informatie- en intervisiebijeenkomsten. Het traject kan vrijwillig opgezet worden, maar naar wens ook intensiever in de vorm van een stage. Als maatje wordt je FAS-deskundige. Deze kennis kun je ook inzetten bij je opleiding en daar helpen wij je graag mee. 

Interessant of leuk aan deze vacature

Een maatje zijn betekent een geweldige ervaring voor een kind met FAS, een leerzame ervaring voor jou én je draagt bij aan de bewustwording rondom FAS! 

Extra informatie

Het FAS-project (www.fasproject.nl) is een initiatief van Stichting ''Het Witte Bos'' (www.wittebos.nl). Het laat de gevolgen van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap zien en vraagt op een persoonlijke manier aandacht voor dit probleem.

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

Het Witte Bos/ FAS-project
Schippersgracht 1-3
1011 TR Amsterdam
Website: http://www.fasproject.nl


Contactpersoon vacature

Naam: Liza Neto Gomes de Almeida
E-mail: liza@wittebos.nl
Telefoon: 3102022129
Bereikbaar: Ma t/m do van 09.00 tot 17.00

Terug naar vacatureoverzicht