Verbindt mensen en ideeën

Mooie Middag Maatjes voor kinderen in een kwetsbare situatie

Organisatie: Humanitas | Vacature nr: 10108

jongeren 12 tot 16 jaar, kinderen van 4 tot 12 jaar
culturele en creatieve activiteiten, kinderopvang en jeugdwerk, maatjeswerk, persoonlijke aandacht
in overleg
minimaal 2 uur, maximaal 4 uur
WA-verzekering, scholing, onkostenvergoeding
Meestal bij het kind thuis of in de wijk.

Taken en werkzaamheden

Mooie Middag Maatjes is voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar die in een kwetsbare situatie zitten. Bijvoorbeeld door een beperking, armoede of eenzaamheid. Voor hen is het fijn om regelmatig even alle aandacht te krijgen. Als maatje kom je 1x per week om leuke dingen met het kind te ondernemen. Dat kan bij het kind thuis zijn of je kan buitenshuis dingen ondernemen.  Je kunt met het kind bijvoorbeeld: samen sporten, naar het museum, een spelletje doen,  samen muziek maken, samen fietsen of zwemmen. Zo hebben ouders even tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen en bezorg je het kind een leuke middag! 

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Geduldig.
  • Lief voor kinderen. 
  • Luisterend oor bieden.
  • Betrouwbaar.
  • Ondernemend.

Interessant of leuk aan deze vacature

Je bent niet zomaar een maatje. Je bent er voor exclusieve aandacht voor het kind en/of om het gezin te ontlasten. Wekelijks ga je een dagdeel bij het kind op bezoek om leuke activiteiten met het kind te ondernemen. Hierdoor hebben ouders even de tijd voor zichzelf om weer op te laden. Ook een kind kan helemaal zichzelf zijn bij jou en heeft even alle aandacht voor zichzelf en hoeft die niet te delen met broertjes of zusjes. Een paar oproepjes:

  • Wijert, jongen van 5 jaar. Zoekt een maatje die extra tijd en aandacht voor hem heeft om leuke activiteiten te ondernemen en te oefenen met de Nederlandse taal. Graag op dinsdagmiddag vanaf 16 uur of zaterdag.
  • Selwerd, jongen van 11 jaar. Spreekt nog niet goed Nederlands, graag een maatje die hem helpt met zijn taalontwikkeling. Hij houdt van voetbal en tekenen, wil de buurt en stad beter leren kennen.
  • Helpman, meisje van 12 jaar. Rustig, wat verlegen meisje die zich soms eenzaam voelt. Zoekt een maatje die leuke activiteiten met haar onderneemt, vooral fietsen en zwemmen. Graag op woensdagmiddag.
  • Beijum, 13-jarige jongen die op woensdagmiddag naar voetbaltraining gaat. Het is gewenst dat er iemand met hem mee gaat. Vader is alleenstaand en kan niet altijd mee. Vind jij het leuk om hem aan te moedigen aan het voetbalveld en wil je daarnaast ook af en toe andere leuke activiteiten met hem ondernemen? Meld je aan!

Extra informatie

Voor meer informatie:
neem contact op met Yvonne de Vries, projectcoördinator Mooie Middag Maatjes. y.devries@humanitas.nl  06-51421506

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen


Contactpersoon vacature

E-mail: mip.groningen@humanitas.nl
Telefoon: 0503126000
Bereikbaar: overdag

Terug naar vacatureoverzicht