Verbindt mensen en ideeën

Bestuurslid

Organisatie: Stichting Studio Draadkracht | Vacature nr: 10615

iedereen
culturele en creatieve activiteiten, PR, communicatie en media
in overleg
minimaal 4 uur, maximaal 10 uur
vrijwilligerscontract
Textielwerkplaats

Taken en werkzaamheden

Heb jij een passie voor textiel en wil jij je er voor inzetten dat het werken met textiel voor iedereen toegankelijk is? Wordt dan bestuurslid van Studio Draadkracht.
Een bestuurslid leidt samen met vier andere bestuursleden Studio Draadkracht. Het bestuur bepaalt de koers van de studio, zoals welke activiteiten er plaatsvinden, welke producten we willen ontwikkelen en in de markt willen zetten, hoe we onze sociaal maatschappelijke doelen willen bereiken, met wie we gaan samenwerken, de PR, de financiering van dit alles, enzovoorts.

Omdat we een kleine organisatie zijn houden we ons in het bestuur ook met praktische zaken bezig, zoals de openingstijden in de zomervakantie, organiseren van vrijwilligersbijeenkomst, aannemen van vrijwilligers, aannemen van naaiwerkopdrachten, enzovoorts. 

Het bestuur bestaat uit 4 vrouwen die allemaal een passie hebben voor textiel en deze passie willen delen met anderen. De meeste bestuursleden begeleiden, naast andere vrijwilligers, wekelijks het naaicafé en gebruiken de werkplaats ook als eigen atelier.

Vaardigheden en kwaliteiten

Wij zoeken iemand die:

  • Affiniteit heeft met textiel.
  • Ideeën heeft over de activiteiten, producten, financiering, enzovoorts van Studio Draadkracht.
  • Bereid is 1x per 3 á 4 weken te overleggen over allerlei zaken die met het  besturen en leiden van de studio te maken hebben.
  • Georganiseerd en zelfstandig is en initiatief neemt.
  • Bij voorkeur ervaring heeft met het ondernemerschap

Interessant of leuk aan deze vacature

  • Je kunt je eigen ideeën en dromen ten aanzien van de werkplaats inbrengen en verwezenlijken. Zo is er veel ruimte voor het ontwikkelen en uitvoeren van eigen activiteiten.
  • Wij bieden een leuke, gezellige en creatieve werkplek waar mensen zijn die open staan voor nieuwe ideeën en die duurzaamheid belangrijk vinden.
  • Als bestuurslid mag je buiten de momenten om dat de gehele studio bezet is, onbeperkt gebruik maken van de werkplaats.    

Extra informatie

Wij zoeken zo spoedig mogelijk een bestuurslid. Het werk als bestuurslid kun je deels vanuit huis doen, maar ook in de werkplaats. Uiteraard kan het zijn dat je als bestuurslid afspraken hebt die elders plaatsvinden. Grotendeels bepaal je zelf wanneer je bezig bent als bestuurslid. Een aantal uitzonderingen hierop: Wij vergaderen 1x per 3 á 4 weken op de vrijdag. Indien je ook ingezet wordt of wilt worden in het naaicafé, dan spreken we ook vaste tijden af waarop je het naaicafé verzorgt.

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

Stichting Studio Draadkracht
Oosterhamriklaan 181
9715 PC Groningen
Website: http://www.studiodraadkracht.nl


Contactpersoon vacature

Naam: Brigit Grol
E-mail: brigitgrol@gmail.com
Mobiel: 0610107204
Bereikbaar: Bij voorkeur woensdag, vrijdag of een avond.

Terug naar vacatureoverzicht