Verbindt mensen en ideeën

Medewerkers voorlichting ‘Gevlucht’

Organisatie: MJD Stedelijke Projecten | Vacature nr: 12056

jongeren 12 tot 16 jaar, jongeren 16 tot 23 jaar
informatie- en advieswerk, voorlichting
in overleg
minimaal 2 uur
Hanzeplein 120

Taken en werkzaamheden

Voor een relatie van de MJD: Discriminatie meldpunt Groningen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen bij de voorlichting 'Gevlucht' op scholen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zelf ook zijn gevlucht. Van tevoren wordt de klas gevraagd om vragen op te stellen. Door middel van deze vragen worden veel onderwerpen en vooroordelen rondom vluchtelingen besproken. Eén van de medewerkers van Discrimintatie meldpunt Groningen begeleidt en leidt de voorlichting.

Vaardigheden en kwaliteiten

Iedereen die in het verleden gevlucht is kan dit doen! We zoeken een divers mogelijke samenstellingen van kandidaten. Je brengt in ieder geval het volgende mee:

  • Enthousiasme.
  • Voor een groep staan vind je geen probleem.
  • Je kunt een uur lang jouw verhaal vertellen.
  • Je bent vrij van taboes.
  • Je bent af en toe beschikbaar voor een halve of hele dag (vaak doen we 3 voorlichtingen op een rij).

Interessant of leuk aan deze vacature

De samenstelling van klassen zijn steeds anders, dus elke voorlichting is anders! Daarnaast is het fantastisch om te zien hoe leerlingen bewust worden van hun eigen vooroordelen over vluchtelingen. De voorlichtingen zijn heel interactief en dynamisch; je krijgt er energie van!

Extra informatie

Voor informatie of als u interesse heeft in deze vacature dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Discriminatie Meldpunt Groningen. Vera van den Berg, telefoon: 050-5498702, E-mail: vera@discriminatiemeldpunt.nl . Bereikbaarheid: Maandag t/m donderdag.

Doelstelling organisatie; 
discriminatie Meldpunt Groningen houdt zich bezig met het signaleren, voorkomen en bestrijden van discriminatie. Dit doen we door middel van het behandelen van klachten, maar ook geven we voorlichtingen op scholen en bij organisatie om aandacht te vragen voor dit thema.

Belangrijkste activiteiten;
klachtbehandeling en voorlichtingsactiviteiten, voor dit laatste zijn we dan ook doorlopend op zoek naar vrijwilligers voor onze interactieve workshop ‘Wie van de Drie?’.

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

MJD Stedelijke Projecten
leonard Springerlaan 3
9727 KB Groningen
Website: http://www.mjd.nl


Contactpersoon vacature

E-mail: vct@mjd.nl
Telefoon: 0503126123
Bereikbaar: liefst via de mail

Terug naar vacatureoverzicht