Verbindt mensen en ideeën

Telefoonwacht de Luisterlijn

Organisatie: De Luisterlijn | Vacature nr: 2722

iedereen, ouderen 55+, volwassenen
hulpverlening en verzorging
in overleg
minimaal 4 uur, maximaal 8 uur
WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, reiskosten
kantoorlocatie

Taken en werkzaamheden

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1400 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische- chat hulp, zoekt de Luisterlijn mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda.

  • Een dienst duurt 4 uur.
  • Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering.
  • Intentie om minimaal een jaar te blijven.
  • Flexibel inroosteren.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Interesse in mensen.
  • Leergierige en open houding.
  • Geen specifieke vooropleiding.

Interessant of leuk aan deze vacature

Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

Extra informatie

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.
Gemiddeld draai je vier diensten, waaronder een nachtdienst per maand. De diensten kunnen eventueel vanuit huis worden gedaan.

Meld je aan op de website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk
Wij nemen contact met je op om je uit te nodigen voor een informatiebijeenkomst. Ben je na deze bijeenkomst enthousiast, dan nodigen we je uit voor een gesprek. Zijn we na dit gesprek allebei positief, dan kun je meedoen met de training. Na de training volgt de inwerkperiode. Ook na de training blijf je opleiding en begeleiding krijgen.

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

De Luisterlijn
Anoniem 0
9702 HA Groningen
Website: https://www.deluisterlijn.nl


Contactpersoon vacature

Naam: Carolien Smit
E-mail: groningen@deluisterlijn.nl
Telefoon: 0505255792
Bereikbaar: ma, woe, vr

Terug naar vacatureoverzicht