Verbindt mensen en ideeën

Rondleiders Nijsinghhuis

Organisatie: Museum De Buitenplaats | Vacature nr: 4685

ouderen 55+, volwassenen
culturele en creatieve activiteiten, educatief werk, voorlichting
in overleg
WA-verzekering
Museum De Buitenplaats te Eelde

Taken en werkzaamheden

De rondleider (m/v) verzorgt, na een aantal keer te hebben meegelopen met een ervaren rondleider, zelfstandig rondleidingen door het Nijsinghhuis.

Vaardigheden en kwaliteiten

De rondleider (m/v): Heeft kennis en belangstelling voor kunst en cultuur, is vriendelijk en representatief en werkt zelfstandig.

Interessant of leuk aan deze vacature

Dit fraai gerestaureerde zeventiende-eeuwse Rijksmonument vormde het uitgangspunt voor Museum De Buitenplaats. Initiatiefnemers van dit museum zijn de eigenaars-bewoners van het Nijsinghhuis, Jos en Janneke († 2007) van Groeningen-Hazenberg.
  Een aantal ruimtes in het Nijsinghhuis is in de loop der jaren beschilderd door figuratief werkende kunstenaars. Matthijs Röling startte in 1983 met de 'Blauwe zaal'. Daarna volgden de bibliotheek en later de wanden van de entreehal. Eerder al voorzag hij hier het plafond van een sterrenhemel. Wout Muller schiep in het achterhuis een erotisch kabinet. De ramen van dit kabinet kijken uit op de tuin, prominent aanwezig op de geschilderde panelen. Pieter Pander voorzag de achterwand van het koetshuis van een wandschildering. Verder beschilderden Clary Mastenbroek en Olga Wiese elk een vertrek in het bovenhuis.

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76
9761 EK Eelde
Website: http://www.museumdebuitenplaats.nl


Contactpersoon vacature

Naam: Annelies Koenzen
E-mail: info@museumdebuitenplaats.nl
Telefoon: 0503095818
Bereikbaar: Werkdagen tussen 9:00-13:00 uur

Terug naar vacatureoverzicht