Verbindt mensen en ideeën

Buurtbemiddelaar

Organisatie: MJD Stedelijke Projecten | Vacature nr: 9511

iedereen
bezoekwerk, hulpverlening en verzorging, informatie- en advieswerk
in overleg
minimaal 3 uur
scholing, vrijwilligerscontract, vrijwilligersvergoeding
Stedelijk, afhankelijk van de wijk waar het project draait

Taken en werkzaamheden

Buurtbemiddeling helpt mensen om burenoverlast en burenconflicten zelf op te lossen. Getrainde vrijwilligers, de buurtbemiddelaars werken altijd in tweetallen en luisteren eerst naar het verhaal van beide partijen.
Bemiddelaars zijn onpartijdig. Ze brengen buren weer met elkaar in contact, zodat de buren zelf onder begeleiding van de bemiddelaars hun conflict zelf samen oplossen. Je doet gemiddeld 1 bemiddeling per maand.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Een opleiding is minder belangrijk. Wel dat je een positief ingesteld persoon bent, die snel contact maakt en die zich graag inzet voor anderen.
  • Je kunt goed luisteren, je neutraal opstellen en bent niet bang voor emoties.
  • Je staat stevig in je schoenen en denkt niet in problemen maar in oplossingen.
  • Je bent gemiddeld 2 à 3 uur per week beschikbaar in de (vroege) avonduren (inclusief teamavonden en vervolgtrainingen).
  • Je verbindt je minimaal een jaar aan buurtbemiddeling.

Interessant of leuk aan deze vacature

Buurtbemiddeling is interessant en leerzaam vrijwilligerswerk, waarbij je midden in de samenleving staat en iets kunt betekenen voor anderen en voor een leefbare buurt en stad. Je ontvangt een onkostenvergoeding en een vrijwilligerscontract. Je krijgt goede begeleiding en ondersteuning en je krijgt een specifieke training. Ook worden er casusbespreking/intervisieavonden en thema-avonden gehouden.

Extra informatie

Ben je enthousiast geworden en denk je dat jij de geschikte buurtbemiddelaar bent? Reageer dan vandaag nog via de mail met je motivatie en cv. Daarna volgt er een kennismakingsgesprek en indien het van beide kanten klikt, wordt je de basistraining buurtbemiddeling aangeboden.
Voor meer informatie kun je van maandag t/m vrijdag contact opnemen met Buurtbemiddeling via 050-3126123 of buurtbemiddeling@mjd.nl.

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

MJD Stedelijke Projecten
leonard Springerlaan 3
9727 KB Groningen
Website: http://www.mjd.nl


Contactpersoon vacature

E-mail: vct@mjd.nl
Telefoon: 0503126123
Bereikbaar: liefst via de mail

Terug naar vacatureoverzicht